Een auto is voor veel mensen veel meer dan een functioneel vervoersmiddel alleen. Duizenden Nederlanders spenderen een significant deel van hun tijd en geld aan auto’s op verschillende manieren. Het hebben van een of meerdere auto’s is niet alleen erg handig, maar voor veel mensen ook een hobby.

 

Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die speciale type oldtimer auto’s sparen of opkopen om op te knappen en weer in de originele staat terug te brengen. Daarnaast is er ook een groot circuit met betrekking tot cartuning en carstyling. Deze twee hobby’s worden vaak in combinatie met elkaar op de auto toegepast en lopen ook vaak in elkaar over. Cartuning en Carstyling zijn zowel gericht op hoe de auto eruitziet, als ook op de uitstraling en de looks van de auto.

 

Carstyling en Cartuning

Op het internet vind je honderden verschillende fora waarop er wordt gediscussieerd over verschillende type auto’s en hobbyisten die bezig zijn om hun auto er mooier uit te laten zien en beter te laten presteren. Cartuning is vooral gericht op het verbeteren van de prestaties van de auto, zoals bijvoorbeeld het sneller laten accelereren of het bereiken van een hogere topsnelheid.

Tip: Carstyle.nl – Kia Accessoires

 

Cartuning daarentegen is gericht op de uitstraling om de auto er ook zo mooi en sportief mogelijk uit te laten zien. Wanneer je een motorisch getunede auto hebt dan wil je natuurlijk ook dat deze er als dusdanig uitziet van de binnen- en buitenkant. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan het blinderen van de ramen, het verlagen van de auto of het installeren van een sportstuur en sportstoelen. Er zijn ook onderdelen die zowel onder cartuning als ook onder carstyling passen, zoals de spoiler. Een spoiler draagt bij aan de weerstand van de auto en daarmee de prestaties (tuning), terwijl deze tegelijkertijd ook bijdraagt aan een sportievere uitstraling aan de buitenkant (styling).

Uitgelicht: Vergeet niet om een juiste autoverzekering af te sluiten.

 

Carstyling stukken goedkoper en laagdrempeliger dan vroeger

Carstyling en tuning is de afgelopen jaren behoorlijk in populariteit toegenomen. Er zijn een aantal zaken die hieraan ten grondslag liggen. Uiteraard heeft Max Verstappen veel slapende auto liefhebbers wakker geschud met zijn prestaties in de Formule 1 en zijn er aanzienlijk meer mensen geïnteresseerd in autosport in het algemeen.

Uitgelicht: Carstyle.nl – Instaplijsten

Op het gebied van carstyling hebben er echter de laatste tientallen jaren ook een aantal ontwikkelingen plaatsgevonden die bijgedragen hebben aan de populariteit en het laagdrempelig maken van deze hobby. Door het internet en de vele fora, wordt er veel meer informatie uitgewisseld en is informatie over carstyling en tuning ook een stuk makkelijker te verkrijgen. Daarnaast zijn er tegenwoordig tal van webshops die een uitgebreid assortiment van onderdelen en tuningspakketen aanbieden die vanuit de hele wereld makkelijk besteld en bezorgd kunnen worden. De hobby is hiermee een stuk goedkoper en laagdrempeliger geworden dan voorheen.